Hamé epxanduje na Slovensku, kupuje výrobcu majonéz Doma

09.10.2014 Prešov

Praha/Bratislava 9. októbra (TASR) - Český výrobca balených potravín Hamé expanduje na slovenskom trhu.

V Bratislave dnes oznámil, že kupuje najväčšieho slovenského výrobcu majonéz, dressingov, ochutených a tatárskych omáčok - prešovskú spoločnosť Doma. Informoval o tom český portál idnes.cz.

"Výrobky tradičnej slovenskej firmy Doma vhodne doplnia a rozšíria portfólio Hamé a umožnia nám lepšie bojovať s medzinárodnou konkurenciou. Chceme výrobu na Slovensku aj naďalej rozvíjať a využiť synergické efekty s celou skupinou Hamé, ktorá pôsobí na viacerých trhoch a má silnú pozíciu na retailovom trhu," uviedol generálny riadite skupiny Hamé Martin Štrupl.

Potravinárska spoločnosť tak získa závod s 50 zamestnancami a ročným obratom okolo 5 miliónov eur. Okrem výroby omáčok je firma Doma tiež jediným slovenským spracovateľom konzumných vajec na tekuté a sušené vaječné výrobky. Doma takisto vyrába rad privátnych značiek pre obchodné reťazce, ako sú Albert alebo Tesco.

Pre Hamé je Slovensko druhý najdôležitejší trh. V 1. polroku tohto roka vykázala spoločnosť na Slovensku tržby 15,5 milióna eur, čo je medziročný nárast o 3 %. Celkové tržby Hamé na všetkých trhoch dosiahli za prvých šesť mesiacov tohto roka 92,8 milióna eur a medziročne tak vzrástli o 7 %. Hamé generuje zhruba 51 % tržieb v zahraničí. Okrem Slovenska prevádzkuje tiež výrobné závody v Rusku a Rumunsku. Firmu od roku 2008 vlastní islandská spoločnosť Nordic Partners.
 

Vyberte región